Sevgili Öğrenciler,

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemi süreci nedeniyle 2020-2021 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve staj Hareketliliği Güz Dönemi Sonuçlarını ancak bu tarihte ilan edebiliyoruz. Şu anda tüm ülkelerde normalleşme süreci devam etmesine rağmen önümüzdeki aylarda pandemi ile ilgili yaşanabilecek gelişmelerin yönü hala belirsizliğini korumaktadır. Süreçle ilgili olarak YÖK’ten ve Ulusal Ajans’tan üniversitelere gönderilen bilgi doğrultusunda;

-Öğrencilerimizin öğrenim / staj hareketliliğini gerçekleştirebilmesi Covid-19 salgınının gidişatına, YÖK’ün ikinci duyurusunda değişim faaliyetlerinin tekrar başladığını bildirmesine, uluslararası seyahatlerin açılmasına ve yüz yüze eğitimlerin başlamasına bağlıdır.

Bu sebeple öğrencilerimizin değişimle ilgili herhangi bir harcama yapmaması gerekmektedir. Harcama yapılması halinde harcamalar mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyecek ve ödeme yapılması mümkün olmayacaktır. Lütfen ekler kısmındaki kararı dikkatlice inceleyiniz.

2020-2021 Akademik yılında Erasmus “öğrenim” hareketlilik faaliyetlerinin başlayacak olması halinde gecikme kaynaklı hak kaybı yaşamamanız için kurumlara başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

NOTLAR:

1. COVID-19 Pandemi süreci nedeniyle oryantasyon programı yapılamayacak olup öğrencilerin her türlü soruları mail yoluyla cevaplanacaktır. erasmus@sinop.edu.tr
  2. COVID-19 pandemi süreci nedeniyle 2020-2021 güz dönemi değişim öğrencisi kabul etmeyen üniversiteleri tercih eden öğrenciler ile karşı kurumun Güz Dönemi “nomination” (aday gösterme) ve son başvuru tarihi geçen üniversiteleri tercih eden öğrenciler ancak Bahar döneminde faydalanabileceklerdir.
  3. Listelerde kişisel bilgilerinde yanlışlık/eksiklik olduğunu düşünen öğrencilerimizin erasmus@sinop.edu.tr  adresine mail yolu ile bilgi vermeleri gerekmektedir.
  4. Yedek listelerinde yer alan öğrenciler hibesiz olarak faydalanmak istedikleri takdirde hareketlilik gerçekleştirebilirler.
  5. Asil veya yedek listede yer alan ve haklarından feragat etmek isteyen öğrencilerimizin Erasmus Koordinatörlüğüne dilekçe yazarak, dilekçelerini 03 Temmuz 2020 Cuma gününe kadar Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne erasmus@sinop.edu.tr adresine mail yolu ile iletmeleri gerekmektedir. Gitmekten vazgeçtiği halde feragat dilekçesini teslim etmeyen öğrenciler bir sonraki yıl Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Programına başvuru yaptığı takdirde -10 puan alacaktır.

EKLER:

2020 Erasmus Hareketliliği hakkında alınan karar için tıklayınız.

2020-2021 Erasmus Güz Dönemi Sonuç listesi için tıklayınız.

Feragat Dilekçesi Örneği için lütfen tıklayınız.